Atractii in zona, proiectul si localizarea sa

Relaxare si liniste in mijlocul naturii

“Tinutul Snagovului e oaza dragostei, in aceasta campie fara sfarsit a Dunarii, in care Bucurestii se pierd ca intr-un desert.” Panait Istrati, “Domnita din Snagov”

Snagov este o zona de o frumusete deosebita, este o rezervatie naturala cu doua arii protejate pentru fauna si flora – Lacul Snagov si Padurea Snagov, care impreuna cu satele au fost construite in jurul Manastirii Snagov. Numele Snagov se spune ca este de inspiratie slava, provenind din cuvantul “sneg” – care in limba bulgara inseamna “zapada”. Prima atestare scrisa a satului este de la 1408 si a fost gasita intr-un document de la curtea lui Mircea cel Batran.

Principalul punct de atractie al zonei este Manastirea Snagov. Situata pe unica insula a Lacului Snagov, manastirea a fost fondata in secolul al XV-lea, aici se considera a fi si locul de inmormantare al lui Vlad Tepes. Legenda spune ca mormantul ascuns lui Vlad Tepes taie de-a latul calea spre altar, fiind vesnic vegheat de o candela aprinsa si de un portret al domnitorului Tarii Romanesti. In anul 1476, calugarii ar fi gasit trupul domnitorului, l-ar fi ascuns si l-ar fi inmormantat in incinta bisericii, fara fast, de teama noului domnitor inscaunat de turci.

O alta atractie a zonei, Palatul Snagov este o cladire construita in anii ’30 dupa schitele initiale ale fiicei scriitorului Barbu Delavrancea pentru printul Nicolae al Romaniei, fratele mai mic al lui Carol al II-lea. Aici printul obisnuia sa se retraga vara, dar a fost si loc de intrunire pentru politicieni, scriitori si artisti. Astazi, datorita extinderii comandata de conducerea comunista in anii ‘80, din palatul original se mai pastreaza doar intrarea, holul si scara care duce la etaj.

Padurea Snagov este ultima ramasita a Codrilor Vlasiei, padurea care inconjura odata Bucurestiul. Avand o suprafata de aproximativ 10 hectare, padurea a fost declarata arie naturala protejata, ea adapostind exemplare rare de fag caucazian, frasin pufos si lotusi indieni.

Lacul Snagov este cel mai important lac de agrement din jurul capitalei, fiind totodata si cel mai mare lac din Romania. Este un liman fluvial al raului Ialomita, suprafata lui este de circa 600 ha, lungimea de 16 km, iar adancimea maxima de 9 m. Biodiversitatea zonei contine circa 270 de specii de fauna si flora din care circa 170 sunt specii rare si protejate prin lege.

Localizarea ansamblului rezidential

Ansamblul residential “Club Lac Snagov” este amplasat in apropierea Palatului Snagov, la numai cateva minute de podul care te duce la Insula Snagov, un loc plin de istorie, aici se presupune ca domnitorul Vlad Tepes este ingropat. Locatia este accesibila atat de pe DN1 prin satul Silistea Snagovului, cat si de pe noua autostrada Bucuresti – Ploiesti. Accesul in aceasta zona se poate face si prin padure, evitandu-se drumurile rurale.

Club Lac Snagov

Ansamblul rezidential “Club Lac Snagov” este amplasat in apropierea Palatului Snagov, la numai cateva minute de podul care te duce la Insula Snagov, un loc plin de istorie unde se presupune ca domnitorul Vlad Tepes este ingropat.

Locatia este accesibila atat de pe DN1 – aproximativ 4,5 km, cat si de pe noua autostrada Bucuresti – Ploiesti (care este la doar 4 km de proiectul nostru). Accesul in aceasta zona se poate face si prin padure, evitandu-se drumurile rurale.

Date de contact

0752 029 857 – Andrea Dantz
vanzari@clublacsnagov.ro